Views
1 year ago

Lindura houten vloer MEISTER

Een hightech-vloer of echte natuur? In de Lindura houten vloeren gaan ze een fascinerende verbinding aan. Het geheim zit hem in de innovatieve Wood-Powder-technologie, die van een eenvoudige vloerbedekking een echte hightech houten vloer maakt.

14

14 Lindura perfect verzorgd! Een houten vloer lastig te reinigen en zeer onderhoudsintensief? Dat is maar gedeeltelijk waar: met de perfect op Lindura houten vloeren afgestemde producten zijn reiniging en verzorging kinderlijk eenvoudig – en u hebt langer plezier van uw vloer! 1 Eerste reiniging na het leggen Na het leggen van de vloer moet u hem vóór het eerste gebruik een grondige reiniging laten ondergaan (“ eindreiniging ”). Daarbij verwijdert u stof en vuil die bij het leggen zijn ontstaan, en bereidt u de vloer voor op zijn toekomstige gebruik. Voor het reinigen van de natuurgeoliede Lindura houten vloer gebruikt u Dr. Schutzhoutzeep in een verhouding van 1:200 verdund met water, voor het reinigen van de gelakte Lindura houten vloer neemt u Dr. Schutz-parket- en kurkreiniger. De vloer dient met een dweil die niet pluist en die in deze oplossing is uitgewassen en goed is uitgewrongen licht vochtig te worden afgeveegd. In sterker belaste woonruimtes, zoals hallen, keukens, eetkamers, open woonkamers met directe uitgang, en in commerciële ruimtes adviseren we bij natuurgeoliede oppervlakken vervolgens een behandeling met een verzorgende olie. 2 Regelmatige reiniging Voor het verwijderen van het dagelijks vuil is gewoon stofzuigen of bezemen meer dan voldoende. Voor de regelmatige reiniging en verzorging kunt u het beste Dr. Schutz-houtzeep of parket- en kurkreiniger in een verhouding van 1:200 verdund met water gebruiken. Dweil de vloer licht vochtig – net als bij de eerste reiniging – met een niet pluizende dweil die in deze oplossing is uitgewassen en goed is uitgewrongen. 3 Opfrissen en bij-oliën (ca. 1 × per jaar) Om uw natuurgeoliede Lindura houten vloer voor lange tijd mooi te houden en bij het optreden van eerste slijtageverschijnselen adviseren we een opfrisbeurt met Dr. Schutz H2Oil. Reinig de vloer bij normaal vuil eerst met Dr. Schutz-houtzeep (1:200), bij grotere oppervlakken het beste met een eenschijf-boenmachine. Vraag uw plaatselijke dealer waar u zo´n apparaat kunt huren! Zodra het oppervlak volledig droog is, brengt u Dr. Schutz H2Oil onverdund met een niet pluizende dweil dun en gelijkmatig aan. Laat het oppervlak vóór gebruik minstens 12 uur drogen. Bij sterkere belasting adviseren wij de vloer nog eens met een geschikte verzorgende olie te oliën. Voor het kwaliteitsbehoud van gelakte en mat gelakte oppervlakken adviseren we een verzorging met Dr. Schutz-Parket en Kurk Mat.

15 Bona Recoat System In plaats van schuren: vloerrenovatie in één nacht Het klassieke schuren, zoals bekend van parketvloeren, is bij de Lindura houten vloeren niet mogelijk vanwege de extreem harde, met Wood Powder samengeperste houten toplaag. Maar ook Lindura kan zo nodig worden gerenoveerd. Bij natuurgeoliede oppervlakken kan de olielaag gewoon worden vernieuwd (zoals beschreven onder punt 3 “Opfrissen en bij-oliën”). Het bij-oliën kan bij kleinere beschadigingen ook plaatselijk gebeuren. Mat gelakte Lindura houten vloeren kunnen heel simpel worden gerenoveerd. Met het Bona Recoat System kan een jaren oude vloer snel en voordelig worden vernieuwd. Daarbij wordt niet het hele oppervlak tot op het ruwe hout verwijderd, maar wordt alleen de bovenste laklaag licht geschuurd en opnieuw verzegeld. Zo worden resten van onderhoudsmiddelen, loopsporen en lichte krassen verwijderd, waarna de vloer de volgende dag alweer kan worden gebruikt. Renovatie met het Bona Recoat System: 1. Vloer grondig reinigen 2. Vloer licht schuren met Bona Diamond System 3. Schuurstof opzuigen/-dweilen 4. Bona Traffic HD met roller aanbrengen Meer informatie over het renoveren van mat gelakte Lindura houten vloeren vindt u op het MEISTER-YouTube-kanaal: youtube.com/MeisterWerkeTV

© MEISTER 2017
No tags were found...